2011. decemberében beköltöztünk a belváros szívébe. A Győr belvárosában található Füles bástyában kialakításra kerülő interaktív ökológiai bemutatóhely nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújt a család apraja-nagyjának. Ma a kazamatában Dél-Amerika élővilágába pillanthat be az ide látogató vendég, miközben a bástya eredeti állapotát is megtekintheti. A kiállítás egyik leglátványosabb része egy 18 méter hosszú, 200 köbméteres paludárium, mely az Amazonas élővilágát mutatja be. A közönség a sétája során 40 méter hosszú útvonalon kísérheti végig a Föld legerősebb hangyájának, a levélvágó hangyák mindennapjait. Az őserdei kalandozás során lehetőség adódik, hogy kicsik és nagyok közelről is megismerkedjenek néhány különleges, de barátságos fajt, kézbe foghatják őket. A közel 40 faj több száz egyede igazi kikapcsolódást nyújt az érdeklődőknek.

Állandó programjaink közül:

Zsila Sándor természetfotós kiállítása: Zsila Sándor hazánk egyik legelismertebb, többszörösen díjnyertes természetfotósa. Dél-amerikai utazása során készített csodálatos természetfotóit a Füles Bástyában tekinthetik meg.

Látványetetések: Látogatóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy állataink etetéseibe belepillantsanak. A látványetetések részleteiről a „programok, események”-„látványetetések” fül alatt tájékozódhatnak.

Állatsimogató: Kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy élményt jelent, ha néhány olyan állatot foghatnak a kezükbe, melyekkel nem találkoznak gyakran a hétköznapokban. A Füles Bástyában királypiton, óriás levelibéka, madagaszkári bütykös csótány, csuklyáspatkány és még szakállas agáma simogatására is lehetőség van. Ez a program kiváló alkalom arra, hogy azok az emberek is, akik ezeket az állatokat eddig nem igazán kedvelték, most megbarátkozzanak velük és leküzdjék félelmeiket. Állatsimogatásra születésnapi rendezvénykor és csoportvezetéskor is lehetőség van!

Mindenkit szeretettel várunk!