Állataink:
Család: csuklyásmajom-félék
Rend: főemlősök
Osztály: emlősök

Testhossz

33-42 cm

Testtömeg

1,3-4,8 kg

Táplálkozása: gyümölcsök, magok, kisebb állatok Szaporodása: 150-160 nap vemhesség után 1 kölyök Tudtad-e?  A csuklyásmajmokat tekintik a legértelmesebb újvilági majmoknak, még eszközhasználatot is megfigyeltek náluk. A legelterjedtebb dél-amerikai majom. Elsősorban fákon élnek, de sokszor leereszkednek a földre táplálkozni vagy játszani. 8-14 fős csoportokban élnek, amelynek magvát a nőstények alkotják, akik életük végéig a szülőcsapatban maradnak, szemben a hímekkel. Figyeld meg!  Könnyen felismerhető a jellegzetes füle fölötti szőrpamacsáról. Jellegzetes tulajdonságuk, hogy minden kézbe vehető ismeretlen tárgyat megpróbálnak feltörni, van-e esetleg bennük valami finomság. Élőhelye: Mexikó déli részétől Argentínáig, Brazíliáig. Elterjedése: trópusi és szubtrópusi erdők

Ismerje meg még jobban!