Állataink:
Család: cerkóffélék
Rend: főemlősök
Osztály: emlősök

Testhossz

56-79 cm

Testtömeg

18 kg / 10 kg

Táplálkozása: elsősorban növények, néha kisebb állatok Szaporodása: 170-173 napig tartó vemhesség után egy kölyök Tudtad-e?  A páviánok piros feneke fontos kommunikációs célokat szolgál. A páviánok ugyanis, félve a ragadozóktól, szigorú katonai rendben vonulnak a magas füvű szavannán, és az elől haladó erős hímek feltűnő színű fenekéhez könnyebben tudják igazítani a pozíciójukat a csapat tagjai. Figyeld meg!  A galléros páviánok társas lények, melyek bonyolult szerkezetű, több szinten szerveződő csapatokban élnek. Nappal aktívak, ilyenkor idejük nagy részét táplálékkereséssel töltik, a nap legmelegebb óráiban pedig közösen isznak. Estére ismét összegyűlnek a csapatok, és sziklákon éjszakáznak, ahonnan jól láthatják az esetleges támadókat. Élőhelye: Nyugat-Afrikától Etiópiáig, dél felé Dél-Afrikáig Elterjedése: ligetes szavannák és erdőszélek, sziklás sivatagok, félsivatagok

Ismerje meg még jobban!