Négy kölyköt nevel Jázmin a fehér bengáli tigris. Az anyának és a kölyköknek nyugalomra van szükségük, így egyelőre egy számukra elkülönített helyen vannak. Egyelőre csak a szerencsés látogatók pillanthatják meg őket.

A győri állatkert látogatóinak egyik legnagyobb kedvencei a fehér tigrisek. 2012- ben érkezett meg az első egyed Raul a hím, majd 2014. januárjában egy fiatal nőstény, Jázmin követte. A két állat rövid időn belül egy párt alkotott, hiszen, szinte egy évvel ideérkezése után, 2015. január 19-én Jázmin 3 kölyöknek adott életet. Mivel első szaporulatról van szó, a nőstény sajnos nem gondoskodott kellően a kölykökről így, néhány nap után el kellett venni mellőle a kis tigriseket, hogy emberek kezei között cseperedjenek. A féltő gondoskodás ellenére az egyik kölyök sajnos nem maradt életben, két testvére, szépen cseperedett, mára elmúltak fél évesek, és egy külföldi állatkertben töltik mindennapjaikat.

Jázmin ugyan tapasztalatlansága miatt nem tudta megfelelően nevelni kölykeit, viszont az egyedüllét nagyon megviselte. Így az állat érdekében az állatkert munkatársai úgy döntöttek, hogy ismét összeengedik a hímmel, Raullal. Egy ilyenkor lehetséges biológiai folyamat eredményeként, a nőstény nemsokára ismét ivarzott, így május végén négy gyönyörű kölyöknek adott életet.

A kölykök most 6 hetesek. Jázmin kitűnő anyának mutatkozik, a kicsik szépen gyarapodnak, körülbelül 1.5 kg-sak lehetnek most, és láthatóan napról – napra erősebbé válnak. Az anyának és a kölyköknek nyugalomra van szükségük, így egyelőre egy számukra elkülönített helyen vannak. Így még a látogatók számára egyelőre nem láthatók. Nemsokára első orvosi vizsgálatukról beszámol az állatkert, illetve néhány hét múlva kezdenek ismerkedni a tigriskifutóval, így július végén már a nagyközönség is megtekintheti őket.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa