Hagyomány már, hogy május elsején az állatkert családi napot szervez Kiskúton, ahol rengeteg izgalmas programmal várják az idelátogatókat. Ezen a napon az érdeklődők, az állatkert több lakójának etetését is megtekinthetik, a következő időpontokban:

  • 11:00 Marabuk
  • 11:30 Tapírok
  • 12:00 Csuklyásmajmok
  • 13:30 Mókusmajmok

Az újonnan megnyitott maki kifutóba belépve a látogatók szó szerint Madagaszkárra érkeznek, ahol kijelölt sétaúton szabadon barangolhatnak a makik között, továbbá a kifutóban több pad is elhelyezésre került. A makik természetesen nagy érdeklődéssel közelednek mindenkihez. Ugyan simogatni nem lehet őket, mégis mindenki pozitív élményekkel gazdagodik a makiZOOból távozva. Ezen a napon megmutatja magát Benji a láma is, aki 11 órakor és 15 órakor sétát tesz a látogatók között.( Benji sétája a játszótér környékén tekinthető meg)

Egy hete költözött Kiskútra a januárban született két fehér tigriskölyök. Azóta feltérképezték új kifutójuk minden szegletét. A két apró ragadozó naphosszat játszik , igazi nagymacska mozdulatokkal cserkészik be egymást. A tigriskölykök mellett már láthatók az állatkert további új lakói: a földimalac bébi, a lámacsikó, és a nemrég érkezett skarlát íbisz csapat.

Az állatkert melletti színpadon koncertek, táncbemutatók, egész nap zenés műsorok váltják egymást:  14:00 Gólyalábas Bohócműsor látványos bohóc show látható. Majd 14:45 Bron’si’s Hip Hop a győri tánciskola növedékeinek Hip –Hop produkciója tekinthetik meg az érdeklődők. 
Ezen a napon többször fellép a Hello Kids Zenekar. 16:00 Bóbita Gyermekzenekarműsora látható.18:00 Détár Enikő művésznő válogatott musical slágereket énekel.

Ezen a napon: az állatkert 9-19:00 – ig tart nyitva. A jegypénztár az állatkert nyitvatartási idejénél 1 órával korábban zár. Ezután belépőjegy váltására már nincs lehetőség. Az állatkert melletti területen megrendezésre kerülő majális ingyenes, az állatkert a jelenleg érvényben lévő jegyárakkal látogatható.

Május 1-én 9:00 és 20:00 közötti lezárásra kerül a Stadion út Nagysándor József út kereszteződésétől az AUDI Aréna sportcsarnokig terjedő útszakasz, ezért a 8 és 8A jelzésű autóbuszok megváltozott útvonalon közlekednek ( Stadion u. –Ipar u. –Mártírok u.), a Xantus János Állatkert- műjégpálya és az Audi Aréna megállóhely ebben az időszakban nem üzemel.

Az AUDI Aréna a Mártírok útja felől közelíthető meg.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa