Az olvasók hétről-hétre nyomon követhetik a két apró fehér bengáli tigris cseperedését., akik januárban születtek a győri állatkertben , majd 1 hónapos korukban mutatkoztak be a nagyközönségnek. Azóta sokan meglátogatták őket az állatkert belvárosi terráriumházában, a Füles Bástyában. A kölykök számára berendezett tigris óvodában a látogatók egy üvegfalon keresztül tekinthették meg a két kistigris mindennapjait. A kölykök jelenleg 3 hónaposak, igazi örökmozgók, így növekvő mozgásigényükre és az időjárásra való tekintettel, szombaton az állatkertbe költöznek.

Az érdeklődők április 17-én pénteken tekinthetik meg őket utoljára a Füles Bástyában, majd másnap már Kiskúton a számukra kialakított új kifutóban figyelhetik meg az apró ragadozókat. Hétvégén az állatkertbe érkező látogatók, sorsoláson vesznek részt, a szerencsés nyertes pár percet együtt tölthet a két tigriskölyökkel. Sorsolás időpontja: hétfő 9:00

További újdonságoknak lehet szemtanúja aki az állatkertbe látogat. A múlt héten új lakókkal gazdagodott a park :egy csapat skarlát íbisz érkezett. A skarlát íbisz – más néven skarlátbatla főként Dél-Amerika északi részén, Venezuelától Délkelet-Brazíliáig található meg, folyótorkolatok, lapályok és mangrove mocsarak közelében él. Gázlómadarak közé tartozik, melyek között igen ritka a feltűnő színű madár, viszont ez a faj skarlátvörös színben pompázik, amely igencsak kitűnik a környezetéből. Az élénk színét onnan kapja, hogy a karotinoidok beépülnek tollazatába, amelyek az alacsonyabb rendű vízi élőlényekből álló táplálékában találhatóak.

Nézze meg galériánkat is!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa