A hagyományokhoz híven a győri állatkert idén is színes programokkal várja az érdeklődőket. A látogatók különböző ügyességi játékokban tehetik próbára magukat. A tojásvadászatot teljesítő gyermekek apró ajándékokban is részesülnek. Nyulak lepik el Győr városát, avagy megnyitja kapuit a Nyúlváros. Egy a megyeszékhely nevezetességeit bemutató makett város épült, melyben ezután a tapsifülesek élik cseppet sem unalmas mindennapjaikat. A „város lakóit" minden vállalkozó szellemű gyermek megsimogathatja, továbbá különböző nyúlfajtákat is megismerhetnek, hiszen a fajtabemutató keretében az oroszlánfejű törpenyúltól kezdve az óriás fajtákig több változat képviselőit is megtekinthetik az érdeklődők.

11.30-kor a kőszínpadon a „Matyi a ludas” óriásbábos előadás látható.

Napközben megmutatja magát Benji, a láma, aki délelőtt 11:00-11:20-ig, délután 13:00-13:20-ig sétál a látogatók között.

16.15- kor az állatkert kőszínpadán solymászbemutató keretében a látogatók testközelből figyelhetik meg a csodás ragadozó madarakat.

A nap folyamán több etetést is megtekinthetnek az érdeklődők: 10:15-kor először a csimpánz reggeliznek, majd a mókusmajmok, csuklyásmajmok, földimalacok etetését figyelhetik meg az érdeklődők egészen 16 óráig, ekkor az apró kis ragadozók, az ázsiai kiskarmú vidrák vacsorájával zárul az etetések sorozata. Ezen a napon az állatkertben tekinthetik meg a két fehér bengáli tigriskölyköt. Továbbá a látogatók akik a kijelölt helyen leadják a kitöltött feladatlapot, különleges sorsolásnak lehetnek résztvevői. A szerencsés nyertes pár perc ereéig személyesen találkozhat a két tigris kölyökkel.

A sorsolások időpontja 13:15-kor illetve 17:00 , helyszín az állatkert kőszínpada. Feladatlapok a jegypénztárnál vehetők át.  

Továbbá egész nap kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, akik maguk készíthetik saját húsvéti díszüket.

Húsvét hétfőn egész napos tréfás programokkal és mókás kalandokkal mindenkit szeretettel vár a győri az állatkert.

A rendezvény az állatkert jelenleg érvényes jegyáraival látogatható. 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa