Múlt hét csütörtökön mutatkoztak be a nagyközönségnek a január végén született fehér bengáli tigriskölykök. Hétvégén sokan meglátogatták őket az állatkert belvárosi terráriumházában, a Füles Bástyában. Megsimogatni ugyan nem lehet a csíkos apróságokat, de látogatóik testközelből figyelhetik meg etetésüket, az első próbálkozásaikat, fejlődésüket, s ahogy napról –napra erősebbé, ügyesebbé válnak.

A két csíkos apróság mára szépen feltérképezte szobájukat, megszimatolva annak minden szegletét. Kezdetben a napjuk nagy részét alvással töltötték, az idő múlásával egyre több időt töltenek ébren. Ilyenkor, ha nem evéssel, akkor önfeledt játékkal múlatják az időt. Igazi lapuló nagymacska mozdulatokkal cserkészik be egymást. A „vadászat” legviccesebb része, hogy a nagy lendülettel nekiinduló kis csíkosok még sokszor elveszítik egyensúlyukat, és hol egyikünk, hol a másik gyorsan földet ér. 
Ételadagjukat megduplázták, kezdetben fejenként 30-50 ml-t fogyasztottak el a számukra összeállított tápszeres tejből, ma már egy étkezés alkalmával 120 ml is elfogy! A héten múltak 5 hetesek, így elérkezett az ideje, hogy megízleljék fő táplálékukat, a húst. Nem kell nagy adagra gondolni, egyelőre még csak most szoktatás szinten adagolják a takarmányuk mellé. Így naponta fejenként 1-2 diónyi mennyiségű darált marhahúst fogyaszt el a két apró csíkos ragadozó.

Mindenkit szeretettel vár a Füles Bástya, aki testközelből szeretné megcsodálni a két kis ragadozó, nevelését, etetését, és a kölyök nagymacskák játékos mindennapjait! Kalandra Le!
Füles Bástya Győr Pálffy u 4/b (Színház -> nagy OTP mögött) www.fulesbastya.hu

Nézze meg galériánkat is!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa