Az Állatok világnapjának legfontosabb üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő természettel és az élőlényekkel, mivel emberként ezeket már annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sajnos hétköznapjainkban egyre kevesebb szó esik az állat és növényvilág tiszteletéről és a felelős állattartás fontosságáról. 2015. október 3-án 14.00 órakor a Katolikus Egyház egy ünnepélyes műsor keretében megáldja a Xantus János állatkert lakóit és a jelen lévő házi kedvenceket.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük, ezen a napon az állati lét minden formáját köszöntjük. mert ez a nap, Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet pártfogójának is az ünnepnapja. A világ minden táján az október negyedikéhez legközelebb eső vasárnapon a templomokban is megáldják az állatokat. Ebből az alkalomból, 14 órától az állatkert kőszínpadán a Katolikus Egyház által celebrált ünnepélyes áldáson vehetnek részt az állatkert látogatói. Először az állatkerti állatok felvonulása következik, melynek résztvevői: Benji a láma, Petra a dromedár, póniló, kígyók, teknősök, madarak és még sokan mások.

Ezen a napon, a házi kedvencek számára is nyitva áll az állatkert kapuja. Látogatóink magukkal hozhatják házi állataikat, hogy ők is az áldás részesei lehessenek. Továbbá a park egy részét velük együtt tekinthetik meg. 

15.00 órától ingyenes állatkerti idegenvezetés indul a kedves érdeklődőink számára. A jegypénztár elől induló csoportvezetés, a parkban lakó állatok életét és róluk szóló sok-sok érdekességet is tartalmaz. /A vezetés korlátozott létszámmal indul a hallhatóság és a szakmai minőség megőrzése érdekében, ezért köszönjük megértésüket./

Az állatkert terráriumházában 15.00 – 17.00 óráig kígyó és teknős simogatás,csótányzizegtetés várja az érdeklődőket. A TapiZOO asztalánál különböző állatoktól származó dolgokat érinthetnek meg, foghatnak kézbe látogatóink (pl. kígyóbőr, emutojás, gyapjú, pávatoll, szarvasagancs).

A boxban, egyéb zárt szállítóeszközben behozott állatok számára 13:00 -17:30 - igállatmegőrzőt működtetünk az állatkert oktató termében (a kőszínpad mögött található), hogy az elfáradt kedvencek megpihenhessenek szállító boxaikban. Célunk, hogy minden állat és látogató is a szabályokat betartva az állatok világnapjának emelkedett hangulatában tölthessék el ezt a délutánt.



Kérjük, a mellékelt szabályzatot, és a csatolt dokumentumot figyelmesen olvassák végig!
Az állatkert területén az ebtartásra vonatkozó közterületi szabályok irányadóak:

(GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZGYŰLÉSE 24/2007. (VII. 10.) R.AZ ÁLLATOK TARTÁSÁRÓL)
4. § (1) Az állattartó (...) ebet csak pórázon szabad vezetni. Játszóterek területére ebet bevinni pórázon vezetve is tilos. (2) Támadó, kiszámíthatatlan természetű ebeket (...)szájkosárral kell ellátni. Az eb által okozott sérülésekért az állattartó tartozik felelősséggel. (3) Az állattartó köteles gondoskodni arról, hogy az eb a közterületet ne szennyezze. Az eb által okozott szennyeződés azonnali eltávolításáról az állattartó köteles gondoskodni.

Minden egyéb háziállatot (pl. macska, hüllők, madarak, rágcsálók) zárt szállítóeszközben lehet behozni. Az állatkert elzárásra megjelölt területeire kutyát bevinni szigorúan tilos!

Az Állatok világnapjának legfontosabb üzenete, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő természettel és az élőlényekkel, mivel emberként ezeket már annyira magától értetődőnek vesszük, hogy sajnos hétköznapjainkban egyre kevesebb szó esik az állat és növényvilág tiszteletéről és a felelős állattartás fontosságáról. Érdemes ellátogatni az állatkertünkbe, hogy feltöltődjön azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

Látogasson el hozzánk, és hozza magával Ön is kedvencét! A rendezvény az állatkert érvényes jegyáraival látogatható.

Kérjük, a mellékelt szabályzatot figyelmesen olvassák végig!

Házirend


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa