Március 22-én reggel új jövevénynek örülhettek a gondozóink, hiszen állatkertünk új családtaggal bővült, a kis kétpúpú teve lány születésével. Múmia a holland származású tevekanca igen gondos anyukának bizonyult, az első pillanatoktól féltve óvja kicsinyét. A kis kancacsikó már születése napján állt és kicsit bizonytalan léptekkel járkált is anyja körül a karámban, de másnap már a kifutóba is bátran kimerészkedett.

A szépséges kislány a Bolor nevet kapta, ami mongolul kristályt jelent, amit nyakigláb, sudár termetével és csillogó szemével méltón is viselhet. 

Kétféle teve él a Földön, az egypúpú (Camelus dromedarius) Afrikában, a kétpúpú (Camelus bactrianus) Ázsiában. Háziállatként jóformán egész Ázsiában tartanak kétpúpú tevéket, vadon már csak Mongóliában él.

A teve kiválóan alkalmazkodott a szélsőséges életkörülményekhez, télen -29 Celsius fokot, nyáron +38 Celsius fokot is képes elviselni. Víz nélkül hónapokig bírják, de ennek fejében, ha csak lehet, teleisszák magukat. Mérések szerint egy alkalommal alig 10 perc alatt mintegy 114 liter vizet is képesek meginni, amely akár sós vagy édes víz is lehet.

A kis Bolor és mamája is jól érzik magukat, és láthatóak a tevekifutóban.

Érdemes nálunk tavasszal is nyitott szemmel járni, mivel ez az évszak mindig hoz meglepetéseket a vendégeink számára. Látogasson, el a győri állatkertbe keresse meg a tündéri kicsinyeket, és töltsön el egy tartalmas, élményekben gazdag napot nálunk.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa