Hagyomány már, hogy május elsején az állatkert családi napot és élvezetes programokat szervez Kiskúton. Május 1-én vasárnap az állatkert több színes programmal várja az érdeklődőket.

A nap során több etetést is szemmel kísérhetnek a látogatók: a csimpánzok reggeliznek, majd a mókusmajmok, csuklyásmajmok, ormányos medvék etetését figyelhetik meg az érdeklődők egészen 15 óráig, ekkor a tapírok falatozásával zárul a látványos sorozat.

Már láthatók az idei évben született kis lakók: a tevecsikó, a benett kenguru kölykök és a gyűrűsfarkú maki bébik.

 

 

Napközben bemutatkoznak új sztárjaink -sétát tesznek a látogatóink között:

 

11.00 – 11.20-ig és 13.00-13.20-ig Miriam és Halimsah a két hófehér kisláma

 

15.00 - 15.20 Petra a dromedár mellett bemutatkozik Hassan a kis kétpúpú

 

 

Megnyitja kapuit az Ausztrál bemutatótér. A megújult kenguru kifutóban látogatók bemehetnek a kenguruk közé, és a kijelölt sétaúton szabadon közlekedhetnek , miközben rácsok és villanypásztorok nélkül figyelhetik meg az állatokat. A farm poros verandája kopott kerti „ szélerőműve” teszi teljessé az ausztrál vidék látványát. A falakat eredeti ausztrál őslakos motívumok díszítik, illetve a kihelyezett információs tábláknak köszönhetően, a látogatók megismerhetik Ausztrália történetét, állatvilágát, az őslakosok életét és művészetét is. A szomszéd kifutó szintén megújult, Ausztrália jellegzetes futómadarai az emuk tekinthetők meg, így válok teljessé az Ausztrál látkép. KALANDRA BE!

A rendezvény az állatkert jelenleg érvényes jegyáraival látogatható.

 

A város legnagyobb majálisán az állatkert melletti színpadon ( belépés díjtalan)

 

14:00 Hello Kids

15:00 Capoeira bemutató

15:20 BRO’N’SIS

15:30 Hello Kids

16:00 Gólyalábas kalóz show

16:30 Groovehouse

17:00 BRO’N’SIS

17:10 Hello Kids

18:00 Operett Slágerek

18:45 Hello Kids

20:00 Zárás

A rendezvény zavartalan lebonyolítás érdekében reggel 9 órától 20 óráig a Nagysándor József út-Stadion utca kereszteződésétől a Magvassy Mihály Sportcsarnokig terjedő útszakasz lezárásra kerül a közúti forgalom elől. Ez érinti a 8 –as jelzésű helyi járatú autóbuszok útvonalát. Az autóbuszjáratok a Stadion utca- Nagysándor József u.-Ipar u.- Mártírok útja terelő útvonalon közlekednek. A terelés ideje alatt a járatok nem érintik a „ Xantus János Állatkert , műjégpálya” és az „ AUDI Aréna Győr” megállóhelyeket, de mindkét irányban megállnak a terelővonalon a Nagysándor J. utca és Stadion utca kereszteződésében létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen , valamint az „ Ipar utca ETO Park „ elnevezésű megállóhelyeken.

 A programváltozás jogát fenntartjuk.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa