Tengerimalac vonat indul!

A Xantus János Állatkertben április 1-től minden nap, tündéri látványossággal szolgálunk. A tavalyi évben elindított, és hamar a látogatóink kedvencévé vált, „tengerimalac vonatunk” újra minden nap 10.30 és 17.30 órakor menetrend szerint közlekedik. Nagy boldogságunkra, a közösségi oldalunkon mára, 1.3 millió megtekintést ért el a róluk szóló kis videónk, mindenkinek köszönjük a kedves hozzászólásokat!

„A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak!” Mivel a szerelvény elég ijedős, a házirendet érdemes betartani: A vonat elhaladása idején ne álljunk közel, ne hangoskodjunk, ne próbáljuk megfogni az állatokat! Ha ezt mind megfogadjuk, nagyon vidám élményben lesz részünk. Az általunk kialakított magasított járatban, libasorban vonuló, tengerimalacokból álló „vonat”, nagyon mókás látványt nyújt, ahogy a rengeteg színes, borzas állatka egymás után igyekszik a kifutója felé, hogy végre élvezhesse a reggelijét. Hangos füttyögéssel, boldog sorban ügetnek a célállomás felé.

A tengerimalacoknak van egy igen érdekes viselkedési formája: képesek szó szerint "ugrálni az örömtől". A malacka egyszer csak elkezd boldogan csipogni, pattogni, ugrálni, közben képes akár 180 fokos fordulatot tenni a levegőben, vagy elkezd nagyon gyorsan körbe-körbe futkosni. Nem kell aggódni emiatt, ilyenkor valaminek nagyon-nagyon örülnek. A boldogság ragadós, ha az egyik elkezdi, a másik is átveszi, emellett fiatalabb malackákra gyakrabban "rájön" ez a viselkedés. Általában egy nagy kupac széna, friss alom, vagy a napi futkározás is kiválthatja ezt az állapotot.

Jöjjenek el és nézzék meg Önök is ezt a vidám látványosságunk, szeretettel várjuk látogatóinkat!

Rossz idő esetén /eső, vihar/a malackák "szerelvénye" nem közlekedik, az állatok egészsége érdekében! Megértésüket köszönjük!