Noha a vakáció véget ért, a Füles Bástya továbbra is tárt kapukkal várja látogatóit.

A győri Xantus János Állatkert terrárium részlege új lakókkal gazdagodott, említünk néhányat: Linda a kétujjú lajhár, Magdi a sarkantyús teknős, Tibi a párduckaméleon illetve érdekes látványt nyújtanak az ezerlábúink, ezek az állatok színesítik nyár óta az itt megtekinthető fajok palettáját. A lajhárok nem túl gyors állatok, ezért ők álcázással bujkálnak a ragadozók elől, a szőrszálai között két algafajt növeszt, ennek segítségével bundája zöldes árnyalatot ölt. Másik új lakónk Linda szobatársa, Magdi a sarkantyús teknős. Őt a szerencsésebb látogatóink meg is simogathatják. Ő a 3. legnagyobb szárazföldi teknősfaj.

Etetési időben megtekinthető, hogyan majszolja el kedvenc ételeit, például a salátát vagy uborkát. Van egy új párduckaméleonunk Tibi személyében, aki szintén megtekinthető a pénztár melletti terráriumok egyikében. A terráriumok között a figyelmes látogatóink észre vehetik a botsáskákat, a vizi agámát, illetve a kézhez szoktatott afrikai óriás ezerlábút. Az újoncokon kívül természetesen a régi Bástya-lakók is sok szeretettel várnak mindenkit. Ne feledkezzünk el a doktor halainkról sem, mivel ők a régi nagy kedvencek, akiket minden látogató kipróbálhat. Kezünket beletéve a vízbe óvatosan megszabadítanak bennünket az elhalt bőrrészektől. Egyéb szolgáltatásainkat is igénybe tudják venni előzetes egyeztetés alapján. Az egyik az iskolai csoportok fogadása, remek program a gyerekeknek. Közelebbről megismerkedhetnek a királypitonnal, szakállas agámával, madagaszkári bütykös csótánnyal és görög teknőssel, őket meg is simogathatják.

A másik pedig a születésnapi rendezvényünk, ahová állatszerető iskoláskorú gyerekeket várjuk szeretettel. Az állatsimogatáson kívül izgalmasan és játékosan megismerkedhetnek az itt lakó állatok életmódjával, jellemzőivel, sőt látványetetések részeseivé is válhatnak 2 órás program keretében.

A nem mindennapi élmény garantált!

Térjenek be hozzánk a belvárosban is, az alábbi elérhetőségen tovább tudnak tájékozódni.

http://www.fulesbastya.hu/

 

Minden nap 19 óráig várjuk látogatóinkat.


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa