Nyár elején számolt be a győri állatkert arról, hogy Raul és Jázmin a fehér bengáli tigris pár kölykökkel örvendeztette meg gondozóikat és a győri közönséget. A 4 kölyök szépen cseperedik, sok-sok játékkal múlatják napjaikat. A május végén született 4 csíkos apróságnak az első időkben nyugalomra volt szükségük, egy számukra elkülönített helyen tartották őket anyjukkal. Néhány hét múlva elérkezett az idő, hogy megismerkedjenek a tigriskifutóval és apjukkal, Raullal is. A természetben a tigrisek magányos állatok, hosszabb ideig csak a nőstény és utódai élnek együtt. Az ismerkedés zökkenőmentesen zajlott. Raul ugyan kicsit megszeppenve szemlélte először a 4 csíkos apróságot, de gyorsan elfogadta, hogy ezután a kölykökkel kell megosztania lakhelyét. 

Az összeszoktatás olyannyira jól sikerült, hogy méltóságteljes hím néha képes leereszkedni a kölykei közé, hogy azok harapdálják, vagy éppen a hátán ugrálva játszanak. A kölykök nemrég múltak el három hónaposak igaz örökmozgók. A 3 nőstényből és 1 hímből álló kis csapat, érdekes szokást alakított ki: aki hosszabb ideig szemléli őket, megfigyelheti, hogy a 3 lány együtt játszik, míg a kis hím egyedül, vagy éppen anyja mellett marad.

Emellett a 4 apróság nem győzi felfedezni kifutójuk adta játéklehetőségeket. Inkább kora reggel, valamint késő délután aktívak, akkor viszont elkezdődik a rohangálás, pancsolás, fáramászás és a több órányi játék. 

Nézze meg galériánkat is!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa