Állataink:
Család: szárazfölditeknős-félék
Rend: teknősök
Osztály: hüllők

Testhossz

20-25 cm

Testtömeg

1-1,5 kg

Táplálkozása: zöld növényi részek, gyümölcs, zöldség Szaporodása: 145-231 napos kelési idő után 2-7 utód kel ki Tudtad-e?  Nagyon közeli rokonságban áll a görög teknőssel, könnyen összetéveszthetőek. Úgy tudjuk őket a legkönnyebben megkülönböztetni, ha megnézzük a farok feletti pajzsot. A görög teknősé osztott, míg a mór teknősé osztatlan. Figyeld meg!  Páncéljának színe és mintázata igen sokféle lehet. Előfordul, hogy a sötét és világos részek összemosódnak, olykor pedig élesen elkülönülnek egymástól. Élőhelye: Európa, Észa-Afrika, Ázsia Elterjedése: fás, bozótos területek

Ismerje meg még jobban!