Állataink:
Család: kazuárfélék
Rend: struccalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

1,75 m

Testtömeg

30-55 kg

Táplálkozása: hajtások, magvak, virágok és gyümölcsök Szaporodása: 9 – 20 tojás, melyeket a hím költ ki, kotlási idő: 56 nap Tudtad-e?  Az emu „ügetve” utazik. Hosszú lábával akár 7 km/h sebességgel is gyalogol. Meneküléskor futásban eléri a 48 km/h sebességet. Három lábujja van szemben a struccok kétujjas lábával. Az emuknál a nemek szerepe felcserélődött az utódgondozás terén. A költés csak a hímek feladata. A nőstények sokszor a környéken maradnak, és agresszívan őrzik a területet. Figyeld meg!  A nyakuk felső része fekete, a fejük kék színű. A párzási időszakban hallatott jellegzetes hangjuk a messzire elhangzó "dobolás", amelyet a hosszú, felfújt légzacskójuk erősít fel. Élőhelye: Ausztrália Elterjedése: Ausztrália változatos élőhelyein él

Ismerje meg még jobban!