Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

27 cm

Testtömeg

40-50g

Táplálkozása: magvakkal és más növényi eredetű dolgokkal, gyümölcsökkel táplálkozik Szaporodása: a fészekalja 4–7 tojásból áll, kotlási idő: 19–20 nap. Tudtad-e?  Ausztrália legsűrűbben lakott részén, mindenféle vidékeken megtalálható, egészen 1000 m-es magasasáig. Előnyben részesíti azokat a terülteket, amelyeken patakok vagy folyók futnak keresztül. Az apró zöld papagájok kis rajokban gyakran ellepik a part menti területek kertjeit, veteményeseit. Ide-oda szaladgálnak a fűben, és fűmagot, illetve egyéb ennivalót csipegetnek. Figyeld meg!  Röpte gyors, kissé hullámzó jellegű. A tojó és a hím tollazata eltérő. Míg a hím alapszíne fűzöld, hátán kékes árnyalattal és élénkvörös farcsíkkal, addig a tojó jellemző színei az olajzöld és az olajsárga, fehéres-halványkékes szárnyfedőkkel. Élőhelye: Ausztrália déli és délkeleti részein honos Elterjedése: fás, bokros és füves területeken él

Ismerje meg még jobban!