Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

33 cm

Testtömeg

400-490 g

Táplálkozása: olajos magvak, gyümölcsök, diófélék, bogyók Szaporodása: 3-4 tojás, kotlási idő 4 hét Tudtad-e?  Beszédkészsége kiváló és remek hangutánzó. Fára mászás közben a csőr „harmadik lábként” szolgál. Párban él, csapatosan alszik és táplálkozik. Fogságban 50 évet is élhet. Figyeld meg!  Farka skarlátvörös, csőre fekete, szivárványhártyája sárgás kivéve a fiatal egyedeket, nekik fekete. Mindkét külső ujja hátrafelé áll, a középsők pedig előre, így markoló szerszámként tudja használni őket. Élőhelye: Közép- és Nyugat-Afrika Elterjedése: trópusi, szubtrópusi erdők

Ismerje meg még jobban!