Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

85 cm

Testtömeg

800-1300 g

Táplálkozása: különböző magvakon, gyümölcsökön, bogyókon és rovarokon él Szaporodása: fészke 2-4 tojásból áll, kotlási idő: 24-28 nap Tudtad-e?  Ezek a madarak igénylik a törődést, elhanyagolásuk esetén búskomorságba eshetnek, valamint nem kívánt pótcselekvésekbe menekülhetnek. Eredeti élőhelyén általában párokban, vagy kis csapatokban él. Figyeld meg!  Nyakának oldala, a hasa olajsárga, homloka és fejtető egy része zöld, csupasz pofafoltja krémfehér, háta és szárnya egy része kék. Élőhelye: Dél-Amerika Elterjedése: alföldi és folyók menti erdők, mocsarak, szavannák lakója

Ismerje meg még jobban!