Állataink:
Család: kakadufélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

33 cm

Testtömeg

500 g

Táplálkozása: magvak, gyümölcsök, bogyók Szaporodása: 2-3 tojás, kotlási idő: 28 nap Tudtad-e?  A sárgabóbitás kakadut más néven: aranyosarcú kis kakadunak is nevezik. Nagyon barátságos és okos madár. Figyeld meg!  Tollazata világító fehér, három helyen citromsárgával díszítve: Arctájékon, (innen ered német neve is) a bóbitáján és a középső farktollain. Élőhelye: Az Ausztráliától északnyugatra fekvő kis szigetek Elterjedése: trópusi esőerdők

Ismerje meg még jobban!