Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

29-33 cm

Testtömeg

90-120 g

Táplálkozása: gyümölcsök, virágok, bogyók, magvak Szaporodása: 4-9 tojás, kotlási idő: 20-22 nap Tudtad-e?  A nemek színei eltérnek egymástól: A tojó színei tompábbak, kevesebb rajtuk a vörös szín. A fiatal madarak a tojóhoz hasonlítanak, de a fejük hátsó részén zöld folt látható. Figyeld meg!  Feje és begye vörös , pofafoltja fehér. Hátán és szárnyán a fekete tollak szegélye zöldessárga, farcsíkja halványzöld. Röpte elég gyors, hullámzó jellegű, hangja kellemes és jellegzetes fémes csipogás; vészjele éles, átható. Élőhelye: Ausztrália délkeleti részén honos Elterjedése: hegyvidéki erdők, fás szavannák

Ismerje meg még jobban!