Állataink:
Család: kigyászdarufélék
Rend: darualakúak
Osztály: madarak

Testhossz

70-90 cm

Testtömeg

1,4-1,6 kg

Táplálkozása: főként kisebb gerincesek, rovarok, magvak, növényi részek Szaporodása: 2-3 fehér vagy halványbarna tojás, kotlási idő: 24-30 nap Tudtad-e?  A kariámák óvatos, nappal mozgó madarak, a talajon szerzik táplálékukat, de a fákon éjszakáznak. Figyeld meg!  Veszély esetén előrenyújtott nyakkal lapítva, leszegett fejjel, futva menekülnek. Hosszú lábukkal és nyakukkal jól alkalmazkodtak a magas fűben való élethez. Élőhelye: Dél-Amerika Elterjedése: nyílt, száraz ligetek és bokrosok

Ismerje meg még jobban!