Állataink:
Család: flamingófélék
Rend: flamingóalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

125-145 cm

Testtömeg

2,1-2,8 kg

Táplálkozása: apró rovarok, férgek, moszatok Szaporodása: Nagy telepekben, szigetekre rakja iszapból készült fészekkúpját, melybe 1 tojást tojik, majd 28–31 napig kotlik rajta. A fiókák fészekhagyók, a tojásból kikelve azonnal vízre szállnak. Tudtad-e?  Megzavarása esetén nagy zajjal, a vízen taposva szerzi meg a repüléshez szükséges sebességet, kinyújtott nyakkal repül. Egy lábon, fejét a testéhez szorítva alszik. Figyeld meg!  A tojó kisebb és könnyebb mint a hím. Teste és lába karcsú és hosszú. Csőre rózsaszín, a hegye mélyfekete. Tollazatának színe fehér és halványrózsaszín, a szárnya felső része sötétrózsaszín, alsó része pedig fekete. Élőhelye: Dél-Európában, Délnyugat-Ázsia és Dél-Ázsia tengerparti vidékein, Afrika nagy részén honos Elterjedése: tengerek, sós vizű tavak és folyótorkolatok

Ismerje meg még jobban!