Állataink:
Család: kétujjú lajhárok
Rend: vendégizületesek
Osztály: emlősök

Testhossz

58-70 cm

Testtömeg

4-8,5 kg

Táplálkozása: levelek, gyümölcsök, bogyók Szaporodása: 279 nap vemhesség után 1 utód Tudtad-e?  A kétujjú lajhár közismerten a leglassúbb állatok egyike és az álcázás nagymestere! Rejtőzködését segíti a bundájában élő két algafaj is, melyek szárazabb időben sárgás, nedves időszakban zöldes árnyalatúra színezik szőrét. Figyeld meg!  A lajhár hatalmas, sarló alakú karmokkal van felfegyverezve. Bár védekezésre ritkán használja őket. Inkább beleakasztja a fák ágaiba, így könnyen tud függeszkedve közlekedni. Hatalmas karmaik révén remekül tudnak órákig is mozdulatlanul kapaszkodni a gallyakon. Élőhelye: Közép- és Dél-Amerika Elterjedése: síkvidéki és felföldi trópusi erdőkben él

Ismerje meg még jobban!