Állataink:
Család: mosómedvefélék
Rend: ragadozók
Osztály: emlősök

Testhossz

42-57 cm

Testtömeg

4-4,6 kg

Táplálkozása: Főként gyümölcs, de fogyaszt mézet, virágokat és apró gerinceseket is. Szaporodása: vemhesség: 112-118 nap Tudtad-e?  A farksodrót mézmedvének és kinkajunak is nevezik. Farkát „biztosítókötélként használva” fáról-fára iramodik az esőerdőben. A lombok akrobatái. Kapaszkodó farkuk, éles karmaik és csupasz talppárnáik segítségével, akrobatikus ügyességgel mozognak a fák lombkoronájában, amikor éjszakánként óvatosan táplálék után kutatnak. A farksodrók számára nemcsak a ragadozók elkerülése miatt előnyös a lombok közötti élet, hanem azért is, mert így hozzáférhetnek az ottani bőséges táplálékoz. Figyeld meg!  A farksodró az ág köré csavarja a farkát, így táplálkozás közben biztonságosabb a tartása. Élőhelye: Közép-és Dél Amerika Elterjedése: trópusi erdők lombkoronája

Ismerje meg még jobban!