Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

18 cm

Testtömeg

30-40g

Táplálkozása: fűmagok, lágyszárúak Szaporodása: 4-6 tojás, kotlási idő 16-18 nap Tudtad-e?  Számos színváltozata létezik, ám a vadon élők mindig zöld színűek. Társas lények. Kisebb csapatokban élnek és más csapatokhoz csatlakozva közösen keresnek táplálékot vagy indulnak vándorútra. Gyorsan repülnek és teljes összhangban, hirtelen írnak le kanyarokat a levegőben. Figyeld meg!  Fejének elülső része sárga, pofájának alsó részén egy nagy kerek folt található, torkán pedig egy sor ovális fekete folt van. Háti felületén a fekete alapszínű tollak sárgán szegélyezettek, ami jellegzetes hullámos rajzolatot ad a madárnak, amiről a nevét is kapta. Élőhelye: Ausztrália (háziasított egyedei az egész Földön megtalálhatóak) Elterjedése: Ausztrália szavannái

Ismerje meg még jobban!