Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

37-40 cm

Testtömeg

100-120 g

Táplálkozása: gyümölcsök, magvak, diófélék Szaporodása: 3-5 tojás, kotlási idő: 24 nap Tudtad-e?  Lármás, nem félős, inkább kíváncsi madár, röpte gyors, egyenes, gyors szárnycsapásokkal. Általában csapatokban él, ezek létszáma 20-50 egyedből áll. Figyeld meg!  A tollazata világító zöld; a hosszú, hegyes farok felső része kékeszöld. A lábujjak erősek és hajlottak, hogy a madár meg tudjon kapaszkodni az ágakon. A csőr fénylő piros, nagyon erős és görbe. Élőhelye: Afrika, Ázsia egyes vidékein 4 alfaja őshonos. Betelepített, elvadult populációi élnek Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában. Elterjedése: félsivatagokba, szavannákon, erdőségekben egyaránt honos

Ismerje meg még jobban!