Állataink:
Család: papagájfélék
Rend: papagájalakúak
Osztály: madarak

Testhossz

90 cm

Testtömeg

1000-1500 g

Táplálkozása: főként növényi anyagok, gyümölcs, magvak, rügyek Szaporodása: 2-3 tojás, kotlási idő: 26-28 nap Tudtad-e?  A zöldszárnyú ara rendkívül intelligens madár. Megtanítható beszédre és különböző mutatványokra is. Nevét - a különösen párzáskor rikácsolt - aaara-ra hangokról kapta. Párjához rendkívül ragaszkodik, költési idényen kívül, a csapatos élelemszerző körútja során is szorosan mellette repül. Figyeld meg!  A zöldszárnyú ara a magkeverékből főként az olajos magvakat válogatja ki elsőnek. Alapszínezete a piros, szárnyán, valamint farktollain zöld és kék csíkok találhatók. Csőrkávája roppant erős, a felső csőrkáva szaruszínű, világos, az alsó pedig sötét. Élőhelye: Dél-Amerika északi része Elterjedése: trópusi és szubtrópusi erdők és ligetek

Ismerje meg még jobban!