Állataink: Mandula és Mogyoró
Család: tapírfélék
Rend: páratlanujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

1,7-2 m

Testtömeg

150-250 kg

Táplálkozása: növényevő, leveleket, füvet és terméseket fogyaszt Szaporodása: a nőstény 335-439 nap vemhesség után egy utód Tudtad-e?  A tapírok rövidlátóak, de remek hallásuk és szaglásuk segítségével hamar megtalálják a táplálékot és észlelik a ragadozókat. Gyakran a vízbe helyezik ürüléküket, hogy ne hagyjanak szagot maguk után. Nemcsak a víz felszínén, hanem alábukva is jól úszik. Nappal a sűrűben rejtőzködik és pihen, inkább éjszaka táplálkozik. Figyeld meg!  Felső ajkuk és orruk egyesülve lefelé hajló ormányt alkot. Mellső lábukon 4, a hátsó lábukon 3 ujjuk van. A kicsik bundája különbözik szüleikétől. Egészen féléves korukig csíkosak, mint egy kis vadmalac. Élőhelye: Dél- és Közép-Amerika Elterjedése: nedves trópusi erdők és füves területek

Ismerje meg még jobban!