Állataink:
Család: tülkösszarvúak
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

250-340 cm / 200-280 cm

Testtömeg

400-950 kg / 390-595 kg

Táplálkozása: fás növények lombozata, hajtásai, fűfélék Szaporodása: 9 hónapos vemhesség után 1 borjú Tudtad-e?  A legnagyobb afrikai antilopfaj! A kifejlett bikák vállmagassága 170-190 cm, a testtömeg 600-1000 kg között változhat. A bikák és a tehenek is erős, V-alakban egyenes szarvat viselnek, amelynek alsó 2/3 része jellegzetes spirálszerű vonal mentén csavart. Társas vadfaj, általában 20-60 fős csapatokban él. Figyeld meg!  A törzs két oldalán függőleges lefutású, fehér színű, de igen halovány csíkok figyelhetők meg. Minthogy ilyesfajta csíkokkal általában erdőlakó állatoknál találkozhatunk, valószínű, hogy korábban a jávorantilop is inkább az erdős területeken élt. Élőhelye: Kelet-, Dél- és Közép-Afrika Elterjedése: száraz, ligetes fás szavannák, sík vagy enyhén dombvidéki területek

Ismerje meg még jobban!