Állataink: Pampino
Család: tengerimalac-félék
Rend: rágcsálók
Osztály: emlősök

Testhossz

60-75 cm

Testtömeg

8-9kg

Táplálkozása: elsősorban fűfélékkel táplálkozik Szaporodása: 90-93 nap után általában 1-3 kölyök Tudtad-e?  Nappali állatok, az éjszakát általában földbe ásott üregekben töltik. Többnyire kisebb-nagyobb csoportokban élnek, melyeknek egyedszáma akár a 40-et is elérheti. Támadás esetén a marák csak a menekülésre hagyatkozhatnak. Meglehetősen gyorsak, egy kilométeren keresztül képesek tartani a 45 km/h-s tempót. Figyeld meg!  A faj hátsó lábai némileg hosszabbak az elsőknél. Mozgásuk rendkívül változatos: a séta mellett szökellhetnek, mint a nyúl, galoppozhatnak és négy lábon is ugrálhatnak. Ez utóbbi a menekülés módszere. Élőhelye: Dél-Amerika déli részén honos Elterjedése: nyílt, bozótos, füves-sztyeppés területek

Ismerje meg még jobban!