Állataink:
Család: tülkösszarvúak
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

1,3-1,7 m

Testtömeg

65-130 kg

Táplálkozása: növényeket, fűféléket, leveleket fogyaszt Szaporodása: 160 nap vemhesség után 1 utód Tudtad-e?  Testfelépítése, nevévelellentétben inkább a kecskére hasonlít, nem a juhokra. Főként korán reggel és késő este aktívak, a meleg nappalokat pihenéssel töltik. Szigorú hierarchiájú csapatban élnek, melynek az élén egy kifejlett hím áll, de a legmagasabb rangú nőstény is vezetőnek számít. Figyeld meg!  Szívós és erőteljes vadjuh. Jellegzetesen hosszúkás fején a fülek kicsik, hegyesek. Farka a kecskéhez hasonlóan rövid. Hegyes párosujjú patája még az omladékos sziklán is biztonságos járást tesz lehetővé. Élőhelye: Észak-Afrika (Atlasz-hegység) Elterjedése: a Szahara hegyvidéki területein őshonos

Ismerje meg még jobban!