Állataink: Hédi
Család: tülkösszarvúak
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

50-90 cm

Testtömeg

30-40 kg

Táplálkozása: levelek, gallyak, hajtások, zöldtakarmány, széna Szaporodása: 152 nap vemhesség után, 1-2 gida Tudtad-e?  A kecskét – mint a többi Európában hagyományosan tartott háziállatot-már a történelem előtti időkben háziasították. A kecske neve nem és életkor szerint: Bak – kifejlett hím kecske, Anya – kifejlett nőstény kecske, Gida – hím kecske ivarérésig, Gödölye – nőstény kecske ivarérésig. Figyeld meg!  A kecskék az áll alatt kisebb-nagyobb "szakállt" viselnek. Nemritkán a gerincen hosszabb szőrökből álló "zászló" húzódik végig. Mindkét nem térdén bőrkeménykedések vannak. Élőhelye: Világszerte Elterjedése: háziasított

Ismerje meg még jobban!