Állataink: Dona és Pippo
Család: vizilófélék
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

75-100 cm

Testtömeg

160-270 kg

Táplálkozása: növényevő: vízinövényekkel, fűvel és levéllel táplálkozik Szaporodása: 184-204 nap vemhesség után egy utód jön a világra Tudtad-e?  A vízilovaknak mindössze két fajuk él a Földön: a nílusi víziló és a törpevíziló, mindkettő Afrikában őshonos. A törpevíziló (legnagyobb populációja Libéria területén található, innen latin neve is). A törpevíziló kevésbé vízhez kötött életmódú, mint óriási rokona, veszély esetén nem a vízbe, hanem a sűrű bozótba menekül, és közel ugyanannyi időt tölt szárazföldön, mint vízben. Figyeld meg!  Csupasz, szőrtelen bőre sötétbarna, majdnem feketének tűnik, egy kis zöldes árnyalattal. Hasa jóval világosabb. Jellegzetes a magasra púpozott hát és a széles fej. Fülei igen kicsik. Élőhelye: Nyugat-Afrikában, a Kongó vidékén él Elterjedése: síkvidéki erdők és mocsarak

Ismerje meg még jobban!