Állataink:
Család: disznófélék
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

110-140 cm

Testtömeg

50-130 kg

Táplálkozása: növények, fűfélék, gyümölcsök, gyökerek Szaporodása: 5 hónapnyi vemhesség után, a koca 2-5 kismalacnak ad életet Tudtad-e?  A farok igen mozgékony, a kommunikáció (testbeszéd) egyik eszköze is, amit izgalmi állapotban, vagy meneküléskor az állat “antennaszerűen”, függőlegesen tart. Ez a magas fűben a társaknak egyfajta iránytűként szolgál. A varacskos disznó igen erősen vízfüggő, naponta kell innia, és ritkás szőrzete miatt az élősködök, valamint a tűző nap elleni védekezésül dagonyáznia is kell. A varacskos disznó igen népszerű rajzfilmfigura. Emlékszel még Pumbára az Oroszlánkirály című filmből? Figyeld meg!  A hátán hosszú szőrökből álló, laza sörényt hord, amely gyakran a tarkótól a csípő vonaláig ér és izgalmi állapotban felmereszthető. Középhosszú, vékony farka csupasz, a végén hosszú, fekete szőrszálakból álló bojttal. Élőhelye: Afrika, a Szaharától délre Elterjedése: szavannaerdőkben és füves pusztákon él

Ismerje meg még jobban!