Állataink: Papaya
Család: capybarafélék
Rend: rágcsálók
Osztály: emlősök

Testhossz

106-134 cm

Testtömeg

50 kg

Táplálkozása: elsősorban fűfélékkel és különféle vízinövényekkel táplálkozik Szaporodása: 150 napi vemhesség után átlagosan 4 kölyök születik Tudtad-e?  Egymás között szagokkal és hangokkal kommunikálnak. Többféle hangjuk van: ugatás, füttyentés, röfögés és jellegzetes kattogás. A hímek orrán kiválasztó mirigy található, ezzel jelöli meg territóriumát. A vízidisznó földünk legnagyobb rágcsálója. A kifejlett példányok súlya elérheti a 65 kg-ot is! Figyeld meg!  A szemek és az orrnyílások a fej tetején helyezkednek el, így az állatnak nem kell kiemelnie fejét a vízből, ha levegőt akar venni, vagy szemmel akarja tartani környezetét. Lábujjaik között kicsiny úszóhártyák feszülnek. Feje nagy, szemei sötétbarnák, fülei kicsik. Élőhelye: Dél-Amerika Elterjedése: vizenyős, mocsaras területek, folyók, tavak partvidéke

Ismerje meg még jobban!