Állataink: Polly és Borzas
Család: lófélék
Rend: páratlanujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

130-140 cm

Testtömeg

225-320 kg

Táplálkozása: elsősorban fűfélékkel táplálkozik Szaporodása: 12 hónapi vemhesség után egyetlen zebracsikó születik Tudtad-e?  A zebracsikó születése után hamar talpra áll, sőt egy óra múlva már futkos. Erre nagy szükség van, hiszen hamar együtt kell tudnia menekülni az anyjával a ragadozók elől. Arra a kérdésre, hogy mire szolgálnak a zebra csíkjai, a mai napig nincs egyértelmű magyarázat. Figyeld meg!  Nincs két egyforma zebra! Mindegyik egyedi mintázattal rendelkezik. Többféle zebra is létezik. A természettudósok ma három zebrafajt különítenek el. A különféle zebrafajok első látásra egyformának tűnnek. Elsősorban a csíkozat alapján lehet őket megkülönböztetni. Élőhelye: Kelet-Afrika Elterjedése: füves puszták és szavannák

Ismerje meg még jobban!