Állataink: Solongo, N`Dogo, Fokke és Jasper
Család: zsiráffélék
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

4,5-5,7 m

Testtömeg

1200 kg

Táplálkozása: növényevő, fák leveleivel táplálkozik Szaporodása: 450-460 nap vemhesség után egy utód Tudtad-e?  Hosszú nyakát ugyanúgy 7 nyakcsigolya építi fel, mint a legtöbb más emlősét. A zsiráf az egyik legkevesebbet alvó emlős, naponta mindössze 20-120 percet alszik. Sokáig azt hitték, hogy a zsiráfok némák. Ám bebizonyult, hogy a hiedelem téves, és nemcsak szagokkal és vizuális jelekkel kommunikálnak. Bár a hangjuk többnyire nem hallható emberi füllel, ugyanis a frekvenciája nagyon alacsony. Figyeld meg!  A foljaik alakja és eloszlása nemcsak alfajonként, hanem - kisebb mértékben - egyedenként is különböző. Élőhelye: Afrika (a Szaharától délre) Elterjedése: Afrika száraz szavannáin él

Ismerje meg még jobban!