Állataink: Ginger és Jar Jar
Család: földimalacfélék
Rend: csövesfogúak
Osztály: emlősök

Testhossz

105-130 cm

Testtömeg

40-65 kg

Táplálkozása: elsődleges táplálékuk a hangya és a termesz Szaporodása: 7 hónapos vemhesség után egy utódot hoz világra Tudtad-e?  Nyelve hosszú, keskeny és lapos, mint a szíj és szemölcsökben bővelkedik. A nyelvet az erős nyálmirigyek bőven ellátják nedvességgel, úgyhogy a hangyák rátapadnak. Ez a fura lény életének túlnyomó részét a föld alatt, óriási barlang-rendszereiben folytonos ásással tölti, ezen barlangrendszert akár termeszvártól-termeszvárig folyamatosan bővíti. Ha veszélyben érzi magát, villámgyorsan ássa magát több méter mélységbe. Figyeld meg!  Testfelépítésük láthatóan jól alkalmazkodott életmódjukhoz, nem csak az erős karmok és hosszú kiülthető nyelvük, de furcsa fülek is, melyek a hő leadásában segítenek. Élőhelye: Afrika, a Szaharától délre Elterjedése: főleg nyílt ls fás terültek, bozótok, szavannák

Ismerje meg még jobban!