Állataink: Döme, Bátor, Burkus és Csofi
Család: medvefélék
Rend: ragadozók
Osztály: emlősök

Testhossz

1,2-1,9 m

Testtömeg

60-200 kg / 40-140 kg

Táplálkozása: szinte minden lehetséges táplálékot elfogyaszt Szaporodása: vemhességi ideje 6-8 hónap, 1-2 kölyök Tudtad-e?  Az örvös medve kitűnően mászik fára, nem túl nagy termete révén a magas koronák között is épít magának lakhelyet. A faj latin neve: Ursus thibetanus, előfordulásának nevére utal. Életmódja szerint ragadozó, de mint a legtöbb rokona szívesen elfogyaszt minden növényi táplálékot, és néha a dögöket is megeszi. Figyeld meg!  Legjellegzetesebb vonása, melyről a magyar nevét is kapta, a mellső két végtagja felett lentről felfelé elvékonyodó fehér V alakú sáv. Ha két lábra áll, erről mindig fel lehet ismerni. Élőhelye: Ázsia középső részén, Észak-Indiában, Tibetben, a Himalája hegységeiben fordul elő. Elterjedése: az erdős területeket kedveli

Ismerje meg még jobban!