Állataink:
Család: tülkös szarvúak
Rend: párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

116-142 cm (mar)

Testtömeg

220-238 kg

Táplálkozása: fűfélék, lombok Szaporodása: 8-9 hónapos vemhesség után 1 borjú születik Tudtad-e?  Ez a faj kisebb (15-25 példányt számláló) csordákban él, amelyek tehenekből és fiatal borjaikból, valamint egy domináns bikából állnak. Sok hím ürülékkel és patakaparásokkal kijelölt territóriumot tart fenn a különösen jó legelőkön, hogy odavonzza a szabad nőstényeket. A terület gazdája a többi bikát is hagyja legelni birtokán, amíg alávetett módjára viselkednek, és nem mutatnak érdeklődést a nőstények irányában. Erősen vízhez kötöttek, maximum három kilométeres távolságra vándorolnak a vízforrásoktól. Figyeld meg!  A lóantilop teste robusztus, nyaka vastag, lábai erősek, sörénye pedig mereven felfelé áll. A felnőtt bikák feketék, a nőstények és fiatal állatok pedig gesztenyebarnák, a kéthónaposnál fiatalabb egyedek pedig világosbarnák. Élőhelye: fás, füves szavannák Elterjedése: Angola, Botswana, Kenya, Malawi, Mozambik, Namíbia, Dél-afrikai Köztársaság, Tanzánia, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Zambia, Zimbabwe

Ismerje meg még jobban!