Állataink:
Család: Tülkösszarvúak
Rend: Párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

160-170 cm

Testtömeg

150-300kg

Táplálkozása: faleveleket és kisebb mennyiségben fűféléket fogyaszt Szaporodása: 275-315 napnyi vemhesség után a nőstény többnyire egyetlen borjat hoz a világra. A borjú két-három éves korára válik ivaréretté. A faj várható élettartama 20 év körül van. Tudtad-e?  Az anoák leginkább a vízibivaly törpe változatainak tűnnek. Feltehetőleg azért törpültek le, mert egy szigeten élnek, amelyik ugyan elég nagy, de még így is csak korlátozott számú egyedet tud eltartani. Figyeld meg!  Szőrzete fekete és ritkás, fehér "harisnyája" van. A arcán és torkán is előfordulhatnak fehér foltok. A fiatal egyedek gyapjas szőrűek és barnás színezetűek. Megjelenés: Testhossza 160-170 centiméter, marmagassága 70-106 centiméter, testtömege 150 kilogramm a teheneknél és 300 kilogramm a bikáknál. Lapos szarva 20-40 centiméter hosszúra nő meg. Élőhelye: Érintetlen esőerdőkben és mocsaras vidékeken fordul elő elsősorban Elterjedése: Indonéziához tartozó Celebesz szigetén honos

Ismerje meg még jobban!