Állataink:
Család: Tülkösszarvúak
Rend: Párosujjú patások
Osztály: emlősök

Testhossz

180-220

Testtömeg

270-320

Táplálkozása: Faleveleket és kisebb mennyiségben fűféléket fogyaszt. Szaporodása: A nőstény első borját 4–5 évesen hozza világra, többnyire az esős évszakban. Tudtad-e?  5-20 tagú csoportokban élnek, rejtőzködő életmódot folytatnak. Többnyire éjjel jár táplálék után, kerülve a hőséget. A hőségtől a közeli mocsarakban, sárfürdővel hűtik le magukat. Figyeld meg!  A bivaly vagy más néven őserdei bivaly (Syncerus caffernanus) a tülkösszarvúak családjába tartozó párosujjú patás, a kafferbivaly esőerdei alfaja. Nevét vörösesbarna szőrzetéről kapta. Ahogy az állat öregszik szőrzetének színe fokozatosan besötétedik. Élőhelye: esőerdők mocsaras területei Elterjedése: : Kongói Demokratikus Köztársaság, a Kongói Köztársaság, Gabon, Ghána, Togo és Kamerun síkvidéki esőerdei, mocsaras területei.

Ismerje meg még jobban!