Egész napos élmény Győrben

Osztálykirándulás a győri állatkertbe

Tartalmas, izgalmas programokkal várja osztályát a Xantus János Állatkert, a Füles Bástya és a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ!

Állatkertünk az év minden napján várja iskolás, óvodás csoportok jelentkezését, akik nem csupán egy állatkerti sétán vagy egy rendhagyó természettudományos órán vehetnek részt, hanem egy egész napos, élmény dús program részesei lehetnek, melynek megszervezéséről az állatkert és a mobilis munkatársai gondoskodnak.

A folyamatosan megújuló állatkertben sétálva távoli tájak élővilágát fedezhetik fel, Észak- Amerikától egészen Ausztráliáig. A gyerekeket szakavatott oktatók vezetik körbe, akik segítségével az állatok tartásával, gondozásával kapcsolatos kulisszatitkokba is belepillanthatnak.

Az állatkerti túrát színesíti „Zarzura az elveszett oázis”, az állatkert 2014 évben épült interaktív szudáni játszótere, mely a Szahara világába kalauzolja el a gyermekeket. Megismerhetik az úszó emberek barlangját és a Nílus folyót eredéstől a delta vidékéig. A gyermekek láthatják Almásy László lezuhant repülőgépét, miközben a homokdűnék között, a pálmafák alatt játszanak. Játék közben megismerhetik Almássy László Afrika kutató és felfedező életét, és a történetet, hogy hogyan vezették el őt a madarak Zarzurába, az elveszettnek hitt oázisba.

Az állatkerti séta befejeztével a történelmi belvárosba kalauzoljuk a csoportokat. Mivel az állatkert a város szélén fekszik, ezért a belvárosba utazás is tartogathat izgalmakat. Több lehetőséget kínálunk: a város utcáin lovak húzta omnibusszal vagy kisvonattal. Esetleg vízi utakon hajóval vagy tutajjal.

A város nevezetességeinek megtekintése után a 16. századi győri vár egyik épen maradt bástyájának kazamatájába érkezünk. Az interaktív „történelem óra” itt teljesedik ki a város alatt. Az ódon falak között megelevenedik az Amazonasi dzsungel. Izgalmakkal teli őserdei expedíció veszi kezdetét, ahol interaktív foglakozások során a gyerekek nem csak megismerhetik, megérinthetik , de kezükbe is tarthatják az egzotikus fajokat.

Izgalmas új programunk - a "Tanulmányi állatbemutató" a Füles Bástyában

A foglalkozás során megismerkedhetnek a Füles Bástya lakóival, a Zoo-show egyes szereplőivel valamint a gondozók segítségével elkészíthetik az állatok ételeit és megetethetik őket. A foglalás sikerességére való tekintettel, kérjük, hogy a látogatás napja előtt minimum egy héttel jelezzék szándékukat.

 

Az állatkerti, a Füles bástya és az utazási részleteket az állatkerti kollégák szervezik, ehhez ismerni kell a pontos dátumot, időpontokat és a csoport korát és létszámát. A Mobilissel a pedagógusnak kell felvennie a kapcsolatot. 

 

Különleges csomag ajánlatunk: Mobilis

A győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve, tematikus csomagot dolgoztunk ki, "Állati tudomány"címmel. Ekkor az állatkert mellé, másik állomásnak a Mobilist választhatja az osztály. Az egész napos program kizárólag hétköznapokra foglalható és előzetes regisztráció szükséges!

Mobilis elérhetőségek: 
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +96 618 118, +36 20 248 5322

Látogasson el hozzánk, és töltsön velünk egy felejthetetlen napot!

A programok igény szerint felcserélhetők szervezésükről és megvalósításukról teljes mértékben az állatkert munkatársai gondoskodnak.

A programok ideje alkalmazkodik az állatkert érvényes nyitva tartásához.

Rendezvényeink idején és ünnepnapokon, sajnos nem áll módunkban a osztálykirándulás programjait megtartani.

 

Étkezés

Az állatkert területén melegkonyhás étterem üzemel, melyben az édességektől az egyszerű snack ételeken (hamburger, hot-dog) keresztül egészen a menü választékos ebédig mindent megtalálnak a látogatók. További tudnivalókat, honlapunkon az Információk – Étterem menüpontban találhat. http://www.zoogyor.com/index.php/hu/informaciok/etterem

Az étterem csoportok étkeztetését is vállalja, ehhez előzetes bejelentkezés szükséges a következő telefonszámon: 06 70/ 778-5121

 

További információ:

Polgárfiné Kurcsis Petra - zoopedagógus

Telefon:

06 96 618 367 - 11-es mellék

06 20 969 7223

Email:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nézze meg galériánkat is!