Egész napos élmény Győrben

Osztálykirándulás a győri állatkertbe

Állatkertünk az év minden napján várja iskolás és óvódás csoportok bejelentkezését, akik nem csupán állatkerti sétán vehetnek részt, hanem egy egész napos élmény dús program részesei lehetnek, melynek megszervezéséről az állatkert munkatársai gondoskodnak.

A folyamatosan megújuló állatkertben sétálva távoli tájak élővilágát fedezhetik fel, Észak- Amerikától egészen Ausztráliáig. A gyerekeket szakavatott oktatók vezetik körbe, akik segítségével az állatok tartásával, gondozásával kapcsolatos kulisszatitkokba is belepillanthatnak.

Az állatkerti túrát színesíti „Zarzura az elveszett oázis”, az állatkert 2014 évben épült interaktív szudáni játszótere, mely a Szahara világába kalauzolja el a gyermekeket. Megismerhetik az úszó emberek barlangját és a Nílus folyót eredéstől a delta vidékéig. A gyermekek láthatják Almásy László lezuhant repülőgépét, miközben a homokdűnék között, a pálmafák alatt játszanak. Játék közben megismerhetik Almássy László Afrika kutató és felfedező életét, és a történetet, hogy hogyan vezették el őt a madarak Zarzurába, az elveszettnek hitt oázisba.

Az állatkerti séta befejeztével a történelmi belvárosba kalauzoljuk a csoportokat. Mivel az állatkert a város szélén fekszik, ezért a belvárosba utazás is tartogathat izgalmakat. Több lehetőséget kínálunk: a város utcáin lovak húzta omnibusszal vagy kisvonattal. Esetleg vízi utakon hajóval vagy tutajjal.

A város nevezetességeinek megtekintése után a 16. századi győri vár egyik épen maradt bástyájának kazamatájába érkezünk. Az interaktív „történelem óra” itt teljesedik ki a város alatt. Az ódon falak között megelevenedik az Amazonasi dzsungel. Izgalmakkal teli őserdei expedíció veszi kezdetét, ahol interaktív foglakozások során a gyerekek nem csak megismerhetik, megérinthetik , de kezükbe is tarthatják az egzotikus fajokat.

Látogasson el hozzánk, és töltsön velünk egy felejthetetlen napot!

A programok igény szerint felcserélhetők szervezésükről és megvalósításukról teljes mértékben az állatkert munkatársai gondoskodnak.

A programok ideje alkalmazkodik az állatkert érvényes nyitva tartásához.

Rendezvényeink idején és ünnepnapokon, sajnos nem áll módunkban a osztálykirándulás programjait megtartani.

Étkezés

Az állatkert területén melegkonyhás étterem üzemel, melyben az édességektől az egyszerű snack ételeken (hamburger, hot-dog) keresztül egészen a menü választékos ebédig mindent megtalálnak a látogatók. További tudnivalókat, honlapunkon az Információk – Étterem menüpontban találhat. http://www.zoogyor.com/index.php/hu/informaciok/etterem

Az étterem csoportok étkeztetését is vállalja, ehhez előzetes bejelentkezés szükséges a következő telefonszámon: 06 70/ 778-5121

Nézze meg galériánkat is!