Állataink: Gyurci és Dodó
Család: gibbonfélék
Rend: főemlősök
Osztály: emlősök

Testhossz

45-55 cm

Testtömeg

6-7 kg

Táplálkozása: gyümölcs, virág, levél, gerinctelenek, kisebb gerincesek Szaporodása: 235 nap vemhesség után 1 utód Tudtad-e?  Az állatvilágban ezek a hosszú szőrű, farok nélküli gibbonok, képesek felegyenesedve járni a talajon. Járás közben karjukat a magasba emelik, mert a kezük a földet érné. Lábával erősen elrugaszkodva, akár 10 méteres ugrásokra is képes. A bóbitás gibbon erősen veszélyeztetett faj, csak kis, eldugott területeken maradt fenn. Figyeld meg!  A kaszkadőrök királya! Testével egyensúlyozva ugrál árgól-ágra, és hol az egyik, hol a másik karjával kapaszkodik. A gibbonok dallamos hívójele páratlan az emberszabásúak között. Élőhelye: India legkeletibb részétől Bangladesen és Burmán át Kína déli részéig, valamint Indokína, Maláj-félsziget, Szumátra, Jáva, Borneó Elterjedése: örökzöld esőerdők és részben lombhullató monszunerdők

Ismerje meg még jobban!