„SID” a gondozóink által nevelt kis lajhár beköltözött a csimpánzházba

Amint már előző híreinkből is megtudhatták, augusztus 19-én nagy öröm ért bennünket, „Lajosunk” ismét kis bébivel ajándékozta meg az állatkertet.

Az anyuka, 2003-ban egyenesen a Guyanai esőerdőből került hozzánk. Első kölyke 2013-ban született, Ő most már a Nyíregyházi állatkert lakója.

Lajos az anya, az első három hónapban gondoskodó szülőként óvta a kicsinyét, de nagy meglepetésünkre, egy októberi napon, a kölyköt, a kifutó padlóján találták meg a gondozók, és az anyuka már tőlük sem akarta visszafogadni a kicsinyét. 

Ekkor eldőlt a sorsa, a gondozói kezébe került a jövője. Szerencsére, a korából is adódóan elég erős volt a túléléshez, és hamar elfogadta az új helyzetét.

A gondozói közelében, egy meleg helyiségben lett az új otthona kialakítva, ahol nap közben is könnyen szemmel tudják tartani. Esténként sem volt egyedül hagyva, otthoni kiküldetésben és ”orvosi felügyelet” alatt állt. Eleinte táplálékként csak kecsketejet kapott, aztán fokozatosan, nagyon apróra vágott zöldség és gyümölcs is kiegészítették az étrendjét. Most már a szilárd eleséget igényli. Egyik nagy kedvence a főtt tojás fehérje, amiből már egy nap alatt egy egészet is meg tud enni. Az ízlése is alakul, az uborkát és a kivit nem szereti, de az almát és az édes gyümölcsöket bármikor megeszi.

Most már olyannyira önállóvá vált, hogy elkezdheti új életét, a speciálisan neki kialakított lakóhelyen. Egyenlőre a meleg csimpánzház lesz az otthona, mivel még nem helyezhető vissza a szüleihez.

Jöjjenek el, és nézzék meg őt "életnagyságban" is! Bár sok türelmet igényel a "lajhár megfigyelés"! 

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa