Tigris család a kifutóban

A kistigriseink már láthatóak a kifutójukban! A jó időt kihasználva, szemfüles látogatóink, már a hét végén tanúi lehettek az első kinti játszadozásnak.

Ezt megelőzően, a színfalak mögött már egy ideje elkezdődött a tigriscsalád összeismertetése. Az első találkozás, természetesen még elválasztva, gondozói felügyelet mellett történt, folyamatosan figyelve az állatok reakcióját. Nagy örömünkre Raul, a már idősnek számító az apuka érdeklődve és kedvesen fogadta a kölykeit.

A kicsik február 13.-án lettek négy hónaposak, így már biztonsággal fedezhetik fel a külső világot, szaladgálhatnak a szabad ég alatt, anyjuk féltő tekintetétől kísérve.

A 15-éves, apa Angliában született, majd 2012 augusztusában a találkozások városában, Győrben talált új otthonra. Az anyuka, Jázmin 2012 májusában látta meg a napvilágot, egy görögországi állatkertben. Győrbe 2014 év elején került, ahol egy rövidebb összeszoktatási folyamat után boldogan telnek a közös napjaik.

A tesók, már most látható, mennyire különböző személyiségek. Természetesen nevüket a gondozóiktól kapták:

Nyafi az egyik hím kicsit kisebb volt a többinél, és nagyon szereti hallatni a hangját ezért kapta a nevét.

Gyula a másik hím, harcos alkat, nevét, az egyik legrégebbi kollégánkról kapta, aki nemsokára nyugdíjba vonul, így „tigrisként” is köszönthetjük.

Nárcisz a különc nőstény, már most önálló jellem, nem szereti, ha zargatják, kissé narcisztikus személyiség. Erről is kapta a nevét.

Rózsa a másik nőstény, kicsit „tüskés” természet, már most igazi kis méregzsák tud lenni, ha nem figyel az ember, hamar kaphat tőle egy igazi tigris pofont.

Látogatóink, most már a saját szemükkel is láthatják a négy különböző „egyéniséget”. A kifutót betölti vidám és hangos játékuk. Főleg egymást nyúzzák, de sokszor gondoskodó anyjukat sem kímélik. Ha túl sok a jóból, a szülők morgással, kis legyintéssel figyelmeztetik a szemtelenkedőket. Apjuk türelme fogy el hamarabb, a kicsik ezt jól tudják, tiszteletben tartják. Tekintélye megkérdőjelezhetetlen a kölykök számára.

Ha szeretnék látni, milyen, ha négy bolondos kisragadozó egymással játszik, jöjjenek el és hagyják magukat elvarázsolni. Ez a négy rosszcsont, biztos elrabolja a szívüket.

Rossz idő esetén, természetesen nem engedjük ki a kölyköket. Nagyon vigyázunk az egészségükre!

 


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa