Segítsen nekünk adója 1%-ával!

Xantus János Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. adószáma:

18533835-2-08

Támogatásukat köszönik az állatkert lakói!

 

 


 

 

 

Változás!!

A kedvelt tengerimalac-vonat a megszokottnál korábban, 10.20-kor kezd zakatolni!

 

Csábít a napsütés, de nem tudod, merre indulj? Győrben maradnál, de mégis a szabadba vágysz? A válasz roppant egyszerű, a Te helyed a győri állatkertben van!

A tavasz ismét elhozta nekünk a nagy „baby boom” korszakot. Elsők között a pettyes szarvasoknál érkeztek a kis jövevények.  Az ellés után, a nőstények a borjaikat különböző rejtekhelyeken magukra hagyják, és nap közben, csak szoptatni keresik fel őket. Majd alig egy hét után kezdik követni az anyjukat, aki a csordához vezeti az új családtagot. Tündéri látvány, ahogy fehér, gyöngysorszerűen pettyekkel borított bundában, vékonyka lábaikon, ügyesen követik az anyjukat. A cukiságukat csak fokozza a feltűnően nagy, sötét szemek és a hosszú felső szempillák látványa.

Természetesen a tigris sztárjainkról sem feledkezhetünk meg. Értük érdemes már nyitáskor érkezni, mivel ebben az időben a leg aktívabbak. Gondozójuk ekkor engedi ki őket a kifutóba, és boldogságuk határtalan. A meleg kuckójukból kiszabadulva, őrült kergetőzés veszi kezdetét. Majd a látványos „rúdtánc” és birkózó szám következik. Ezek után, világos bundájuk, már nem igazán tekinthető fehérnek, négy szürke kistigrist láthatunk a csodás fehér mamájuk mellett. Ilyenkor nehéz elhinni, hogy egy különleges színváltozattal találkoztunk.

Az Afrika kifutóban, a kis fakó lóantilopunk is beilleszkedett a csordába, hatalmas fülei mókás pillanatokat okoznak a látogatóinknak. És ez még csak a kezdet, a tavaszi szél, nem csak vizet, de apránként sok apróságot is „áraszt” az állatkertünkbe.

Jöjjenek el és tekintsék meg saját szemükkel az új lakóinkat. Tavasszal is vár az állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa