Wanda a keskenyszájú orrszarvú lányunk július 3-án ünnepelte nálunk a 23. születésnapját. 1996 nyarán született Zürichben, majd 12-éves korában Rotterdamba költözött. Innen érkezett hozzánk idén tavasszal. Ő, aztán igazi keskenyszájú orrszarvú, kapkodós, nyugtalan természet, de egy kis kenyérrel bármire rá lehet venni, mivel rajong a pékáruért és a sárgarépáért.

Gondozói, a kedvenceiből készült ünnepi finomságokkal lepték meg, ezen a nevezetes napon. A torta orrszarvú tápból, lucernából, akác levélből, sárgarépából, almából és a kedvenc csemegéjéből, kenyérből és kifliből állt. A zootáboros gyerekek küldték neki a sárgarépát, és „Boldog szülinapot” kívántak neki. A reggeli meglepetéskor is megmutatta, igazi orrszarvú természetét, nem igazán akart kijönni a házból a kifutóra. Az ünnepi alkalomból, kenyér darabkákkal is csalogattuk, de ahogy megkapta, már fordult is vissza a házba. Sok-sok türelem kell, egy makacs és óvatos orrszarvú lányhoz.

Érdemes ellátogatni, hozzánk, és személyesen is találkozni az ünnepelttel, mivel a világon megmaradt, nagyjából 5000 veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvúból, Győrben hármat is megcsodálhatunk. E nem mindennapi lehetőség és élmény.

Nyáron is vár az állatkert!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa