Mi történt 2019-ben a győri állatkertben?

Legjobb év, a legjobb családi programmal

 

Egy gazdasági társaságnál az év vége a leltárok elkészültével zárul, ilyenkor jólesik kicsit visszatekinteni és számba venni, mi is történt az elmúlt 365 nap során. A Xantus János Állatkert fennállása óta 2019-ben a legsikeresebb évet zárta maga mögött. Ha már leltárt említettünk, beszéljenek a számok helyettünk.

2019 évben több mint 190 ezer fő látogatott meg minket, amelynek 30% határon túli régiókból érkezik. Méltán említhetjük, hogy a legjobb családi program, hiszem jegyeladásunk 30 %-át a családi belépők alkotják, mely anya, apa és legalább két gyermek együttes belépését jelenteni az állatkertbe. Célcsoportunk valóban 0-99 éves korig terjed, hiszen látogatóink között több, mint 8 ezer két éves kor alatti gyerkőc és jelentős létszámú nyugdíjas képviseltette magát. Emellett számos esemény, osztálykirándulás, születésnap lánykérés vagy akár esküvő színhelye volt az állatkert.

A park területe jelenleg 13 Ha, melyen 144 állatfaj 1316 egyede él. 2019 évben az állatkertben 63 kis lakó látta meg a napvilágot, és 58 állatcsere történt más állatkertekkel, köztük Magyarországon először Győrben került bemutatásra 3 keskenyszájú orrszarvú.

A Modern Városok Program keretein belül megvalósult Zsiráf ház bővítése orrszarvú házzá, illetve új főbejárat és fogadóépület egysége, melyben a 4 pénztár és jegykiadó automata a rövid időn belüli belépést tesz lehetővé látogatóink kényelmét szolgálva, emellett vendégeink belépőjegyüket már online is megválthatják.

Az állatkert lakói ebben az évben több mint:

60. 000 kg zöldséget és gyümölcsöt

18.200 db tojást

10,950 kg húst

23.700 kg szemes takarmányt

2200 bála szálas takarmányt fogyasztottak el.

 

Támogatásból sem volt hiány a tavalyi évben a park lakóinak több mint 100 örökbefogadó szülője volt és 13 kg aprópénzt mérlegeltünk bejárati vízesésben. wink

A nyár folyamán 9 héten keresztül közel 500 gyerek kacajától volt hangos a Zoo tábor.

Közel 12 000 látogató nyert betekintést, az állatok reggeli- ebéd vagy épp vacsorájába a „ KalandoZOO” látványetetés programban.

A „Zoo Show” programunkon, 23.300-an tudhattak meg érdekességeket és találkoztak személyesen az állatkert néhány lakójával az állatbemutató keretében.

107 alkalommal gyújtottunk meg a gyertyát az állatkerti szülinapokon

És több mint 500-an gondolják úgy, hogy állatkertre akár év minden napján szükségük van ezért éves bérletet váltottak a parkba.

 

Igazán egyedülálló és sikeres évet tudhatunk magunk mögött, rengeteg új élménnyel, ismerettel, programmal, találkozással gazdagítva. A 2019-es esztendőről szóló összefoglaló legfontosabb része, hogy ebben az évben is mennyi szeretetet és figyelmet kaptunk a látogatóinktól, követőinktől, támogatóinktól, melyet ezúton köszönünk.

 

Bízunk benne, hogy az idei év is hasonló sikereket hoz számunkra, minden kedves látogatót szeretettel várunk!


A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa